keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Katse lautaselle



Uusimmassa Meidän Perhe -lehdessä oli mielenkiintoinen ja ajankohtainen artikkeli lisäaineista. Mediassa on ollut juttua aiheesta tosi paljon lähiaikoina ja mua ahdistaa kaikki E-aineet ja muut myrkyt ihan älyttömästi. Yritän tietysti välttää kaikkia eineksiä, mutta joka paikassahan niitä on ja joutuu kyllä näkemään paljon vaivaa jos haluaa välttyä niiltä kokonaan.

Joka tapauksessa, jutun yhteydessä oli tiede- ja ympäristöjournalismin professori Michael Pollanin aiheeseen liittyviä neuvoja Oikean ruoan ohjeet -käsikirjasta. Haluaisin jakaa nämä hyvät ohjeet teidän kanssa :-)

  • Älä syö mitään, mitä isoisoäitisi ei tunnistaisi ruoaksi.
  • Vältä tuotteita, joissa on yli viisi ainesosaa. Mitä enemmän elintarvikkeissa on ainesosia, sitä jalostetumpi se todennäköisesti on.
  • Syö ruokaa, jonka ainesosat voit nähdä mielessäsi raakana tai kasvamassa luonnontilassa.
  • Syö vain sellaisia elintarvikkeita, jotka ennen pitkää mätänevät. Oikea ruoka on elävää, joten sen pitää myös kuolla. Jalostetuimmilla tuotteilla on pisin käyttöikä, ja niissä on yleensä vähiten ravinteita.
  • Vältä tuotteita, joiden nimessä lukee "kevyt", "vähärasvainen" tai "rasvaton". Monissa vähärasvaisissa tuotteissa on lisätty sokerien määrää, jotta ne maistuisivat joltain. Syö mieluummin oikeaa ruokaa kohtuullisesti. Vältä myös kevyttuotteita, joissa on paljon keinotekoisia makeutusaineita.
  • Älä syö muroja, jotka värjäävät maidon. Ne ovat jalostettuja tuotteita, joissa on raffinoituja hiilihydraatteja ja kemiallisia lisäaineita.

1 kommentti:

  1. Poistaisitko kuvatoimistosta luvatta kaappaamasi kuvan lisäainekoodeista. Kuva on myynnissä ja sen käyttö on MAKSULLISTA. Voit myös ostaa kuvan.

    VastaaPoista